İzmir Köfte

İzmir Köfte
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg köftelik kıyma

4 dilim bayat ekmek

1 adet yumurta

1 adet soğan

8 dal maydanoz

Tuz

karabiber

kimyon

1 çay kaşığı köfte baharı

2 çorba kaşığı su

4 adet patates

2 adet domates

4 adet sivri biber

1 su bardağı su

Kızartmak için:

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Bir kaba kıymayı, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek dilimlerini, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber, kimyon, köfte baharı ve suyu ekleyip, özleşene dek yoğurun. Hazırlanan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, oval köfteler hazırlayın. Patateslerin kabuklarını soyun. Yıkayıp 2'ye ve her parçayı da 3'e bölün. Tavaya yağı alın. Önce patatesleri iki dakika kızartın. Fırın tepsisine dizin. Ardından köfteleri yağda dakika kızartıp, patateslerin üzerine izin. Domatesleri yarım ay şeklinde kesip, aralarına yerleştirin. Biberleri 2'ye bölüp, tepsiye dizin. Üzerine su eya arzuya göre salçalı su gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Suyu ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Bu yemeği patates ve köfteleri kızartmadan da yapabilirsiniz fakat lezzet açısından farklı olacaktır.
BİZE ULAŞIN