Kayısılı Baharatlı Kuzu

Kayısılı Baharatlı Kuzu
  • 5 Kişilik
  • Pişirme: 30 dakika
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet kuzu kolu (iri parçalara ayrılmış)
2 çorba kaşığı portakal suyu
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı balzamik sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet ince kıyılmış soğan
2 diş kıyılmış sarmısak
Tuz, karabiber
2 adet karanfil
7-8 adet kayısı
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı kimyon

YAPILIŞI

Eti bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın. Bir kasede portakal suyu, safran ve
balzamik sirkeyi karıştırıp 1-2 saat bekletin. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında soğanı kavurun.
Sarmısak, tuz, karabiber ve karanfili ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanmış eti, et suyunu ve kayısıları
ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bu karışımı bir fırın kabına alıp, üzerine kimyon serpin. Hazırladığınız safranlı sosu üzerine döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN