Sofra

4 Porsiyon

MALZEMELER

    750 gram patates
    4 dilim biftek
    Yeteri kadar su
    1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
    1 çay kaşığı kimyon tohumu
    4 çorba kaşığı krema ya da
    yoğurt
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber
    Sos için:
    1 adet kırmızı biber
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    3 çorba kaşığı kıyılmış zeytin
    2 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı elma sirkesi
    1 dal reyhan, tuz
    Süslemek için:
    Reyhan yaprakları

Patateslerin kabukların soyup bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzdükten sonra bir çatal yardımıyla iyice ezin. Diğer taraftan sos için kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarın ve irice doğradıktan sonra blendere alın. Üzerine zeytinyağı, zeytin, sarımsak, sirke, reyhan yaprakları ve tuz ilave edip, birlikte çekin. Kuru bir tavaya kişniş ve kimyon tohumlarını koyup kısık ateşte kokuları çıkana dek kavurun. Daha sonra havanda hafifçe dövün. Ezdiğiniz patatesin üzerine dövülmüş kişniş, kimyon, krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Biftekleri tuz ve karabiberle tatlandırın. 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, biftekleri önlü arkalı kızartın ve servis tabağına alın. Kişnişli patates püresi ve kırmızı biber sosu yanına ekleyin. Reyhan yaprakları ile süsleyerek servis yapın

.