Kıtır Ekmek Kebabı

Kıtır Ekmek Kebabı
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 dilim bayat ekmek

600 gram bonfile

4 adet domates

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı fesleğen

1 çay kaşığı biberiye

2 çorba kaşığı sıvıyağ

150 gram süzme yoğurt

5-6 dal maydanoz

Tuz, karabiber


YAPILIŞI

Ekmekleri serçe parmak uzunluğunda ince dilimleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 5-6 dakika fırınlayın. Daha sonra kenara alın.Domatesleri rendenin kalın tarafıyla rendeleyin veya küp doğrayıp sos tenceresine alın. Üzerine kekik, fesleğen, biberiye, tuz ve karabiber ilave edip, orta ateşte 15-20 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Bonfileyi ince uzun dilimleyip yağsız kızgın tavada mühürleyin. Daha sonra sıvıyağ ilave edip yumuşayana dek ara sıra tavayı sallayarak pişirin. Yoğurdu bir kaba alıp, azar azar su ilave ederek hafif akışkan bir kıvam alana dek çırpın.Ekmekleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine yoğurt ve ardından domates sos gezdirin. Bonfileyi yerleştirip, maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.

BİZE ULAŞIN