Kuzu Etli Bozbaş

Kuzu Etli Bozbaş
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

6 adet kuzu incik

1 çay bardağı nohut

4 çorba kaşığı tereyağı

Yeteri kadar su

3 adet patates

2 adet soğan

2 adet küp doğranmış domates

4 adet iri doğranmış sivri biber

1 tatlı kaşığı zerdeçal Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Nohudu akşamdan ıslatın ve ertesi gün haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. İncikleri 2 çorba kaşığı tereyağı ve tuz ile ovalayın. Döküm bir tavayı kızdırıp, etlerin her tarafını hafifçe renk alana dek çevirerek mühürleyin. Tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın. Et tamamen pişmeden suyun içinden alıp bir güveç kabına aktarın. Üzerine kabukları temizlenip iri doğranmış patates ve soğan, nohut, domates ve biberleri ekleyin. Etin haşlama suyunu ilave edin. Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı, zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN