Sofra
Tadı damağınızda kalacak bu tarifin tam sırası

6-8 Porsiyon

MALZEMELER

    2 kg kuzu eti (boşluk kısmından)

    Et marinesi için:
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 diş dövülmüş sarımsak
    Tuz,
    karabiber

    İç malzeme için:
    1 adet soğan
    2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 kg ıspanak
    8 adet mantar
    Tuz,
    karabiber

1 ETİ marine etmek için geniş bir kapta tüm malzemeyi karıştırın. Etin her tarafını bu sosla kaplayın ve1 saat bekletin.

2 Diğer taraftan iç malzeme için kıyılmış soğanı sıvı yağda kavurun. Kıyılmış ıspanak, doğranmış mantar,tuz ve karabiberi ekleyip,5 dakika daha kavurmaya devam edin. Soğuması için bir kenara alın.

3 Eti düz bir zemine serin ve bu harcı ortasına koyup, rulo şeklinde sarın.Mutfak ipi ile iyice bağladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İçinin pişmesi için fırın tepsisine1 su bardağı sıcak su koyun ve eti üzerine yerleştirin.Etin üzerini alüminyum folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında tekrar bir buçuk saat pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

ETİKETLER