Kuzu Sorpa

Kuzu Sorpa
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

750 gram kuşbaşı kuzu eti



1 çorba kaşığı tereyağı



2 adet soğan



3 su bardağı sıcak su



1 su bardağı yoğurt



1 adet yumurta



2 tatlı kaşığı silme un



1/2 demet taze soğanın yeşil kısımları



5-6 dal kıyılmış taze nane Tuz, karabiber


YAPILIŞI

Tereyağını bir tencerede eritip küp doğranmış soğanı kavurun. Eti ekledikten sonra harlı ateşte 1-2 dakika kavurun. Üzerine su ekleyip et yumuşayana dek pişirin. Diğer taraftan yoğurt, yumurta ve unu bir kaseye alıp iyice çırpın. Pişmekte olan etin suyundan 1 kepçe alıp üzerine ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. İnce kıyılmış taze soğan, nane, tuz ve karabiber ilave edip servis yapın.

BİZE ULAŞIN