Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    750 gram kuşbaşı kuzu eti

    1 çorba kaşığı tereyağı

    2 adet soğan

    3 su bardağı sıcak su

    1 su bardağı yoğurt

    1 adet yumurta

    2 tatlı kaşığı silme un

    1/2 demet taze soğanın yeşil kısımları

    5-6 dal kıyılmış taze nane Tuz, karabiber

Tereyağını bir tencerede eritip küp doğranmış soğanı kavurun. Eti ekledikten sonra harlı ateşte 1-2 dakika kavurun. Üzerine su ekleyip et yumuşayana dek pişirin. Diğer taraftan yoğurt, yumurta ve unu bir kaseye alıp iyice çırpın. Pişmekte olan etin suyundan 1 kepçe alıp üzerine ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. İnce kıyılmış taze soğan, nane, tuz ve karabiber ilave edip servis yapın.