Kuzu Haşlama

Kuzu Haşlama
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Kurban Bayramı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 adet kuzu incik
1/4 su bardağı sıvıyağ
1 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı un
Bir buçuk litre sıcak su
2 adet orta boy patates
1 adet küçük boy kabak
Yarım kereviz
1 adet havuç
1/4 demet maydanoz
Tuz

YAPILIŞI

SIVIYAĞI bir tencereye alıp üzerine etleri, halka doğranmış soğanları ekleyip birlikte 5 dakika sote edin. Unu ilave edip bir iki çevirdikten sonra suyu ekleyin. Ağır ateşte bir buçuk saat pişirin. Patatesleri dörde bölün. Kabağı yuvarlak, kereviz ve havucu verev doğrayın. Bir buçuk saatin sonunda doğradığınız sebzeleri tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp yarım saat daha pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ekleyin. Sıcak servis yapın.
BİZE ULAŞIN