Sofra
Lavaşta tepsi kebabı lezzeti ile damaklarınızı şenlendirecek. Lavaşta tepsi kebabı nasıl yapılır? İşte lavaşta tepsi kebabı tarifi...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet lavaş ekmeği

    250 gram bir kez çekilmiş kuzu kıyma

    250 gram bir kez çekilmiş dana kıyma

    1 adet soğan

    Tuz, karabiber, pulbiber

    Yarım çorba kaşığı zeytinyağı

    1 adet kırmızı biber

    3-4 adet sivri biber

    20 adet arpacık soğan

    6-7 adet kiraz domates

Lavaşı 8 eşit üçgen olacak şekilde kesip kenara alın. Köfte için kuzu kıyma, dana kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve pulbiberi iyice yoğurun. Harcı bezelere ayırıp lavaşların geniş tarafı uzunluğunda rulo şeklinde elinizde şekil verin ve lavaşlara sarın. Daha sonra zeytinyağı ile yağlanmış orta boy yuvarlak bir tepsinin kenarlarına yan yana dizin. Tepsinin ortasına doğranmış biber, arpacık soğan ve kiraz domatesleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.