Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 demet pazı
    Yarım kg kıyma
    1 adet büyük boy
    rendelenmiş soğan
    2 çay bardağı pirinç
    Yarım demet kıyılmış dereotu
    Yarım demet ince kıyılmış nane
    1 çorba kaşığı silme
    domates salçası
    PAZI DOLMASI 1 çorba kaşığı silme
    biber salçası
    3 çorba kaşığı tereyağı
    İki su bardağı soğuk su
    Tuz, karabiber
PAZILARIN saplarını kesip sıcak suda 1-2 dakika tutun ve süzüp kenara alın. Kıymayı çukur bir kaba koyup üzerine rendelenmiş soğan, pirinç, dereotu, nane, domates salçası, biber salçası, karabiber, tuz ve 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız harca yarım su bardağı soğuk suyu ekleyin ve yeniden yoğurun. Pazı yapraklarına hazırladığınız harcı koyup sarın ve tencereye dizin. Üzerine kalan suyu ve 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edin. Ateşe dayanıklı bir tabağı dolmaların dağılmasını önlemek için üstlerine kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika ocakta tutun. Yoğurtla servis yapın.