Pazı Sapı Kavurması

Pazı Sapı Kavurması
  • 2 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 demet pazının sapı

2 adet büyük boy soğan

8 çorba kaşığı sıvı yağ

2 dilim antrikot

Tuz, karabiber

Üzerine:

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı nane

1 çorba kaşığı limon suyu,tuz

YAPILIŞI

Pazı saplarının kenarlarındaki kılçıklı kesimleri bıçakla temizleyin. 1 cm uzunluğunda doğrayıp kenara alın. Soğanları yemeklik doğrayıp renkleri dönene kadar 4 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Daha sonra üzerine pazı saplarını ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Sarımsak, nane, tuz ve limon suyunu karıştırıp ocaktaki pazıların üzerine dökün. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın ve servis tabağına yerleştirin. Etlerin iki taraflarını karabiber ve tuza buladıktan sonra kalan yağda arkalı önlü kızartın. Pazı sapı kavurması ile birlikte servis yapın.
BİZE ULAŞIN