Sofra

2 Porsiyon

MALZEMELER

    ● 2 adet ördek budu
    ● İki buçuk su bardağı zeytinyağı
    ● Yeteri kadar tuz

    Portakallı sos için:
    ● 1 adet portakal
    ● 1'er tatlı kaşığı bal ve mısır nişastası
    ● 1 adet tavuk bulyon
    ● 1 çay bardağı su

Butları güvece yerleştirip, üzerine zeytinyağı ilave edin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 3 saat pişirin. Portakallı sos için 1 adet portakalın suyu, rendelenmiş kabuğu, bal, nişasta, tavuk bulyon ve suyu karıştırın.

Tavuk bulyonu iyice ezip, ocağa oturtun ve kaynayana dek pişirin. Ördeği ocaktan alıp, fırına dayanıklı cam bir kaba koyun. Her tarafını tuzlayıp,üzerine portakallı sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.