Ramazan Pideli Köfteli İskender

Ramazan Pideli Köfteli İskender
  • 4 Kişilik
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet Ramazan pidesi



KÖFTE HARCI İÇİN:

500 gram dana kıyma

1 adet yumurta

1 adet rendelenmiş soğan

2 çorba kaşığı galeta unu

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

3 çorba kaşığı sıvı yağ

tuz

KIZARTMAK İÇİN:

2 çorba kaşığı tereyağı



SOS İÇİN:

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kekik

1/2 su bardağı su

tuz



SERVİS İÇİN:

4 çorba kaşığı yoğurt

4 adet sivri biber


YAPILIŞI

Köfte için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp yoğurun. Harcı streç filme sıkıca sarın ve dondurucuya yerleştirin. Donduktan sonra, 2 cm kalınlığında dilimleyin ve tereyağında kızartın. Aynı tavada biberleri de kızartıp kenara alın. Sos için tereyağını eritip salçayı kekikle beraber kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine su ve tuz ekleyip karıştırın. Bir-iki dakika pişirip ocaktan alın. Pideleri ısıtıp 2-3 cm büyüklüğünde doğrayın ve tabaklara paylaştırın. Üzerine köfteleri yerleştirin. Sos gezdirin ve biberleri ekleyip yoğurtla birlikte servis yapın.
BİZE ULAŞIN