Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    600 gram rosto
    2 adet havuç
    1’er adet soğan ve kereviz
    2 adet defne yaprağı
    2 çorba kaşığı salça
    Tuz, karabiber
    2 çay kaşığı sıvıyağ
    Püre için:
    4 adet patates
    Üç buçuk çorba kaşığı süt, tuz
SIVIYAĞ ve soğanı kavurun. Daha sonra doğanmış havuç, kereviz, salça, defne yaprağını ilave edip, 10 dakika kavurun. Yeterince su ilave edip, rostoyu da ekleyin. Tuz ve karabiber ile kaynamaya bırakın. 2 saat kaynadıktan sonra her porsiyon 200 gram olmak üzere dilimleyin. Soyulup haşlanmış patatesleri tel yardımıyla ezip, sütü ilave edin. Karıştırarak, birkaç dakika ocakta tutun. Tuzunu ayarladıktan sonra tabağa alın. Rostoları, suyunu da süzdürüp, patatesin yanına koyun. Dilerseniz 1 dal kekik ve 1 adet kiraz domates ile süsleyebilirsiniz.
ETİKETLER