Sofra

ELİF KORKMAZEL

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Alkollü

MALZEMELER

    4 parça ince dövülmüş biftek
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    150 gram dilimlenmiş fıstıklı salam
    Tuz, karabiber
    Sosu için: Yarım su bardağı doğranmış otlu peynir
    1 diş kıyılmış sarmısak
    1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
    2 adet taze soğan
    1 çorba kaşığı un
    Bir buçuk su bardağı süt
    1 çorba kaşığı beyaz şarap
    Tuz, karabiber
BİFTEKLERİ tuzlayıp biberledikten sonra ızgarada arkalı önlü kızartın. Diğer taraftan bir tavaya sıvıyağı alıp salamları kızartın. Sosu hazırlamak için tereyağını kızdırıp sarmısağı bir iki çevirin. Üzerine ince kıyılmış soğanları ekleyin. Soğanlar kavrulunca unu da ekleyip rengi dönene kadar pişirin. Çırpma teli ile sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Kıvamlı bir hal alınca ocaktan alın. Peynir ve şarabı ekleyip karıştırın. Servis tabağına önce salamları yerleştirin. Üzerine jülyen doğradığınız biftekleri koyun. En üste de otlu peynir sosunu ekleyerek servis yapın.