Sarmısaklı Köfte

Sarmısaklı Köfte
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • SİİRT
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Bulgur köftesi için:
1 kg ince bulgur
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Haşlamak için:
Yeteri kadar su

Etli harç için:
750 gram kuşbaşı kuzu eti
Yeteri kadar su, tuz

Üzeri için: Sarmısak, toz
kırmızıbiber, pulbiber

YAPILIŞI

BULGUR köftesi için derin bir kapta bulgur, su ve tuzu tüm sertliği gidip, yumuşayana kadar iyice yoğurun. Düz bir zeminde, merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın ve çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar kesip, çıkarın. Bol suda haşlayın ve servis kabına alın. Diğer taraftan kuzu etini bir tencereye koyun ve üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Et yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın. Pişen etleri bir kevgirle suyun içinden çıkarın ve bulgur köftesinin içine katın. Eti haşladığınız suyu üzerine boşaltın. Dövülmüş sarmısağı ilave edip, üzerine toz kırmızıbiber ve pulbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN