Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Diyet

MALZEMELER

    4 adet kuzu gerdan
    8 adet arpacık soğan
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı salça
    3 adet küçük boy patates
    4 adet köy biberi
    2 adet defne yaprağı
    1 adet domates,
    deniz tuzu
    1 su bardağı sıcak su
    1 çay kaşığı tane karabiber

Arpacık soğanları zeytinyağında hafifçe soteleyin. Salçayı katın ve az su ilavesi ile salçayı açın. İçine kabuğu soyulup dörde bölünmüş patates, doğranmış biber ve defne yaprağını ilave edip, tüm malzemeyi şöyle bir çevirin. Kuzu gerdanı yerleştirin ve üzerine suyu gezdirin. Tane karabiber katın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısıp, et yumuşayana kadar pişirin. En son tuzunu ayarlayın ve sıcak olarak servis yapın.