Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 adet kabak
    1 adet patates
    1 adet patlıcan
    1 adet sivri biber
    1 adet kırmızı biber
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 adet rendelenmiş soğan
    300 gram kıyma
    1 su bardağı un
    1 su bardağı nohut unu
    1 paket instant maya
    Yeterince ılık su
    1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu
    1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
    Tuz
    karabiber
    Kızartmak için:
    Sıvı yağ
    Sosu için:
    Bir buçuk su bardağı yoğurt
    1 dal maydanoz
    1 dal dereotu
    2 dal taze soğan
    1 adet kırmızı biber
    Tuz
    karabiber

Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Patatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Patlıcanı rendeleyin. Biberleri incecik kıyın. Sıvı yağı bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Geniş bir kaseye un, nohut unu ve mayayı koyun. Üzerine ılık su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Daha sonra tüm sebzeleri, kavrulmuş kıymayı ve kalan malzemeyi ilave edin. Karıştırıp 30 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Elinizi una batırarak harçtan parçalar koparın ve arzunuza göre şekillendirin. 30 dakika daha oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra sıvı yağda kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın ve servis tabağına aktarın. Sosu hazırlamak için kırmızı biber hariç tüm malzemeyi blenderden geçirin. Bir kaba aktarıp ince kıyılmış kırmızı biberi ilave edin. Karıştırıp sosu da köfte ile birlikte servis yapın.