Sebzeli Bonfile Sarması

Sebzeli Bonfile Sarması
  • 1 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

180 gram bonfile
Yarımşar havuç, kırmızı biber ve
sarı biber
1 adet kabak
2’şer dal kıyılmış kekik, fesleğen ve
maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Patates püresi için:
3 adet haşlanmış patates
1 kahve fincanı rendelenmiş
kaşar peyniri
1 diş sarmısak
Yarım kahve fincanı süt

YAPILIŞI

BONFİLEYİ döverek inceltin. Havuç, kırmızı biber, sarı biber ve kabağı jülyen doğrayın. Kaynar suda 5-10 dakika haşlayın. Kekik, fesleğen, maydanoz ve zeytinyağını ilave edin. Sebze karışımını bonfileye yerleştirip, sarın. Izgarada pişirin. Patates püresi için, patatesi ezin. Kaşar peyniri, dövülmüş sarmısak ve sütle karıştırın. Bonfileyi üçe bölün. Servis tabağına alın. Yanında patates püresi ile servis yapın.
BİZE ULAŞIN