Sebzeli ve Terbiyeli Kuşbaşı Et

Sebzeli ve Terbiyeli Kuşbaşı Et
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg dana kuşbaşı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2’şer adet orta boy patlıcan,
kabak ve havuç
1’er adet patates ve
kırmızı biber
2 adet sivri biber
6 adet kiraz domates
Yarım kg mantar
2 adet orta boy domates
Tuz, karabiber, pulbiber
Terbiye için:
Yarım çay bardağı sirke
6 diş sarmısak

YAPILIŞI

ETİ kızgın tencereye atın ve 1-2 dakika çevirin. Tereyağını katın ve kısık ateşte kavurun. Sıcak suyu ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Diğer tarafta zeytinyağında küp şeklinde doğranmış patlıcan, kabak, havuç ve patatesi soteleyin. İri kıyılmış kırmızı ve sivri biberi katın. Kiraz domatesleri de ilave edip sotelemeye devam edin. En son ince kıyılmış mantar, rendelenmiş domates, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip 10 dakika pişirin. Terbiye için sirke ve sarmısağı robottan geçirin. Yemek sıcakken içine terbiyeyi ilave edin ve karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN