1 adet kemiği alınmış kuzu budu
1 demet semizotunun yaprakları
150 gram tam yağlı beyaz peynir
2 çorba kaşığı labne peyniri
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
Yarım tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
1 diş dövülmüş sarımsak
Tuz, karabiber
Kasabınıza irice bir kuzu budunun kemiğini aldırıp kelebek şeklinde açtırın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağını karıştırıp kuzunun her yerini iyice ovun. Beyaz peynir, labne peyniri ve sarımsağı bir kasede iyice ezerek karıştırın. Semizotu yapraklarını ekleyin. Etin kenarlarından 2 cm boş bırakarak peynirli malzeme- yi üzerine yayın. Malzemeyi dışarı çıkarmamaya özen göstererek uzun kenarından sıkıca sarıp, rulo haline getirin. Kuzu budunun dağılmadan kızarması için mutfak ipi ile bağlayın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 15 dakika dinlendirin. Alüminyum folyoyu alıp dilimledikten sonra servis yapın.