Soğan Kebabı Ve Garnitürlü Pilav

Soğan Kebabı Ve Garnitürlü Pilav
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • AKSARAY
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg arpacık soğan
750 gram yağsız kuzu eti
1’er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1 çay kaşığı acı pulbiber
1 çay kaşığı limon tuzu
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
1 adet etsuyu tableti

Garnitürlü pilav için: 1 orta boy kavanoz garnitür
1 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet etsuyu tableti
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Eti, kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin. Teflon tavada soğanları tereyağında pembeleştirin. Soğanları etin üzerine ilave edin. Salçayı da ekleyip, 1-2 kez çevirin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Etsuyu tabletini, tuz, pul biber ve limon tuzunu ekleyin. Kapağını kapatıp, kısık ateşte etler suyunu çekene dek pişirin. Diğer taraftan garnitürlü pilavı hazırlayın. Pişen soğanlı kebabı garnitürlü pilavla birlikte servis yapın.
SON DAKİKA