Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram ıspanak yaprağı

    Yeteri kadar su

    3 dilim bayat ekmek içi

    Yarım su bardağı ılık süt

    10 adet arpacık soğan

    1 çorba kaşığı zeytinyağı

    1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı un

    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

    Tuz, karabiber

    Köfteleri bulamak için: Yeterince un

    Sos için:

    1 çorba kaşığı zeytinyağı

    1 diş kıyılmış sarmısak, 5 adet domates

    Üzerine: Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Ispanağı temizleyin ve kaynar suya batırıp çıkartın. Daha sonra soğuk suya atıp 1-2 dakika bekletin ve süzün. Ekmek dilimlerini küp doğrayıp sütle karıştırın. Yemeklik doğranmış arpacık soğanları zeytinyağında pembeleşene dek kavurun ve ekmekli karışıma ekleyin. Üzerine ıspanak, yumurta, un, tuz, karabiber ve muskat ekledikten sonra iyice yoğurun. Hamuru 10 adet eşit parçaya ayırın ve avucunuzda yuvarlayarak köfteleri hazırlayın. Daha sonra una bulayın. Kaynayan tuzlu suya köfteleri atarak, orta ateşte 10-12 dakika pişirin. Sos için zeytinyağını kızdırıp sarmısağı şöyle bir çevirin. Kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ekeyip 4-5 dakika pişirin. Sosu servis tabağına alıp üzerine köfteleri yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.