Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet dana dili
    Yeteri kadar su
    1 çay bardağı sirke
    2 adet patates
    Tuz, tane karabiber

    Kızartmak için: Sıvıyağ

    Sosu için:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı un
    1 çay kaşığı salça
    Bir buçuk su bardağı su ve dil suyu karışımı
    1 çay kaşığı hardal
DİLİ derin bir kaba alın. Üzerini hafifçe geçecek kadar su ve 1 çay bardağı sirke ilave edip, bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra suyunu süzüp, iyice yıkayın. Düdüklü tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su, tuz ve tane karabiber ekleyin. Kısık ateşte iki buçuk saat pişirin ve suyunu bir kaba süzün. Pişen dilin üzerindeki kabuğu soyun ve buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyan dili, dilimleyin ve servis tabağına alın.
Patateslerin kabuğunu soyup istediğiniz şekilde doğrayarak, sıvıyağda kızartın. Sos için, tereyağını bir tavaya alın ve unu ekleyip, hafif pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edin ve 1-2 defa çevirin. Su ve dil suyu karışımını ekleyin. En son hardalı da katıp, karıştırın. Hazırladığınız sosu dilin üzerine gezdirin. Kızarmış patatesle birlikte servis yapın