Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet kuzu veya oğlak etinin ön kolu
    İç malzeme için: 1 adet soğan
    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    200 gram tavuk ciğeri
    2 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    Yarım çay kaşığı tarçın
    Yeteri kadar su
    Tuz
    karabiber
    yenibahar
    Üzerine:
    2 çorba kaşığı salça
    az su
Öncelikle iç malzeme için yemeklik doğranmış soğan ve dolmalık fıstığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Fıstığın rengi pembeleşene kadar soteleyin. İnce doğranmış ciğer, yıkanıp süzülmüş pirinç ve kuş üzümünü ilave edin. Tarçın, tuz, karabiber ve yenibaharı katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve pirincin
üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tencerenin ağzını kapakla kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kuzu etini kaburga tarafından bıçakla açın ve hazırladığınız iç pilavı doldurun. Su ile açtığınız salçayı etin üzerine sürün ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
ETİKETLER