Taraklık Sarma

Taraklık Sarma
  • 6 Kişilik
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

15 adet kuzu pirzola

125 gram kuzu koldan kıyma

4 diş sarmısak

7-8 dal maydanoz

1'er çorba kaşığı kabukları soyulmuş

fıstık ve badem

1 tatlı kaşığı kuzu kokusu baharatı

2 su bardağı et suyu

1 su bardağı sirke, tuz, pulbiber

Jüt ipi (ısıya dayanıklı ip)

Kuzu kokusu baharatı için:

100'er gram yenibahar ve tarçın

50 gram karabiber

20 gram muskat (hintcevizi)

15'er gram toz karanfil ve toz kakule

Kızartmak için:

2 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

KUZU pirzolaları kemiklerinden ayırın ve döverek açın. Kıymayı, kıyılmış sarımsak ve maydanozla karıştırın. İri doğranmış badem ve bütün fıstığı ilave edin. Kuzu kokusu baharatı için tüm baharatları bir kapta karıştırın ve cam kavanoza doldurun. Köftenin içine 1 tatlı kaşığı kuzu kokusu baharatı, tuz ve pul biber koyup, 2-3 dakika yoğurun. Bu karışımı 15 parçaya ayırın ve her birini dövülmüş kemiksiz pirzolalara sardıktan sonra jüt ipiyle bağlayın. Bağlama işi bittikten sonra zeytinyağında kızartın ve tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı sirke koyup, 1 saat pişirin. Gerekirse, bir saat sonra içinden sarmaları alıp, suyu koyulaşsın diye 30-45 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Kuzu pirzoladan çıkardığınız kemikleri 1’er adet soğan, defne yaprağı, havuç, çubuk tarçın ve 3-4 su bardağı su ile 1 saat pişirin. Süzerek et suyu elde edin.
SON DAKİKA