Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1200 gram kuşbaşı doğranmışkoyun ya da dana eti
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    1 adet soğan
    6 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı domates salçası
    1 adet defne yaprağı
    10-15 adet tane karabiber
    1 tatlı kaşığı un
    Bir buçuk litre sıcak su
    Tuz
ZEYTİNYAĞINI bir tencereye alıp eti ekleyin. Et suyunu saldıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kavurun. Çatırdamaya başlayınca kapağını açıp üzerine soğan ve sarmısakları bütün olarak ekleyin. Un hariç diğer malzemeyi de ilave edin. 3 dakika birlikte kavurun. Unu ilave edip bir iki çevirin ve suyunu koyun. Tuzunu ayarlayın. Yemek pişerken oluşan köpükleri ara sıra alın. Köpük bitince tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte bir buçuk saat pişirin. Patates kızartması ile servis yapın.