Taze Zencefilli ve Hurmalı Kuzu

Taze Zencefilli ve Hurmalı Kuzu
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Yemek Daveti, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

600 gram kuşbaşı kuzu eti
10 gram rendelenmiş taze zencefil
100’er gram hurma ve arpacık soğan
1 çay bardağı mısırözü yağı
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı mısır unu
1’er adet patlıcan ve kereviz
1 adet renkli biber
2 adet yeşil domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı su, tuz

YAPILIŞI

PATLICAN ve kerevizi soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Renkli biber ve yeşil domatesleri de aynı şekilde doğrayın. Mısırözü ve tereyağını bir tencereye alın. Kuşbaşı kuzu etini tencere alıp pembeleşinceye kadar soteleyin. Pembeleşen etleri, yağını süzerek tencereden alın. Aynı yağda arpacık soğanları pembeleştirin. Üzerine mısır unu ve biber salçasını ekleyip karıştırın. Üzerine ikiye bölünmüş hurma, sebzeler ve suyu ekleyin. İlk kaynadığında karışımın üzerindeki köpüğü alın. Rendelenmiş zencefili ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce yeşil domatesleri ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.


BİZE ULAŞIN