Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg lahana turşusu
    Yarım kg iri doğranmış kuzu eti
    3 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet orta boy soğan
    2 adet havuç
    1 adet kırmızı salçalık biber
    1 çorba kaşığı biber salçası
    Yarım kesmeşeker
    1-2 diş sarmısak
    3 çorba kaşığı kalın bulgur
    2 çay kaşığı pulbiber
    Birkaç yaprak reyhan (taze veya kuru)
LAHANA turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun. Havuç ve kırmızı biberi jülyen doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanları, havucu ve kırmızı salçalık biberi ve salçayı ete ekleyin. 1-2 dakika kavurup lahana turşusunu tencereye katın. Çentilmiş sarmısak, pulbiber ve şekeri ilave edip pişmeye bırakın. Ağır ateşte 40 dakika pişirdikten sonra bulguru ekleyin. Etler ve lahanalar iyice pişene kadar 10-15 dakika daha ocakta tutun. Reyhan serpip servis yapın.