Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Japon Mutfağı

MALZEMELER

    200 gram bonfile
    6 adet mantar
    1 çorba kaşığı susam yağı
    1 tatlı kaşığı wasabi sos
    Bir buçuk tatlı kaşığı soya sosu
    2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
    Bir buçuk çay kaşığı hazır sebzeli çeşni
    1 adet kırmızı biber
    5 gram jülyen doğranmış taze zencefil
    1 adet küçük boy soğan
BONFİLEYİ kuşbaşı doğrayın. Mantarları elinizle irice parçalayın. Et ve mantarı karıştırıp tavaya alın. Üzerine susam yağını gezdirin. 10-15 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Wasabi sos, soyu sosu, pirinç sirkesi, sebzeli çeşni ve jülyen doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Zencefili ve dörde bölünüp yaprak yaprak çıkarılan soğanı ekleyin. Soğanlar diriliğini kaybedene dek karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.