Wasabi Soslu Et

Wasabi Soslu Et
  • 2 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Japon Mutfağı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

200 gram bonfile
6 adet mantar
1 çorba kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı wasabi sos
Bir buçuk tatlı kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
Bir buçuk çay kaşığı hazır sebzeli çeşni
1 adet kırmızı biber
5 gram jülyen doğranmış taze zencefil
1 adet küçük boy soğan

YAPILIŞI

BONFİLEYİ kuşbaşı doğrayın. Mantarları elinizle irice parçalayın. Et ve mantarı karıştırıp tavaya alın. Üzerine susam yağını gezdirin. 10-15 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Wasabi sos, soyu sosu, pirinç sirkesi, sebzeli çeşni ve jülyen doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Zencefili ve dörde bölünüp yaprak yaprak çıkarılan soğanı ekleyin. Soğanlar diriliğini kaybedene dek karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Wasabi, bayır turbundan elde edilen özellikle Uzakdoğu Mutfağı’nda sıkça kullanılan bir sos türüdür. Büyük marketlerden temin edebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN