Yoğurtlu Et

Yoğurtlu Et
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
  • BALIKESİR
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 çorba kaşığı zeytinyağı

500 gram kuşbaşı et

1 adet yumurta

2 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı karabiber,

Tuz

YAPILIŞI

Zeytinyağını tavaya alın. Etleri yağda kavurun. Karabiber ve tuz ekleyin. Diğer tarafta yumurtayı tuzla çırpın. Daha sonra yoğurda ilave edip, iyice karıştırın. Orta boy bir fırın kabına etleri yayın. Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldığınızda üzerine karabiber serpip, dilerseniz sıcak pideyle servis yapın.
BİZE ULAŞIN