Yufkalı Köfte Mısır Püresi ile

Yufkalı Köfte Mısır Püresi ile
  • 6 Kişilik
  • Yemek Daveti, Piknik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet yufka

1 kg köftelik kıyma

1 adet büyük boy soğan

1 diş sarımsak

3 adet yumurta

1 çay bardağı galeta unu

1 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı file antep fıstığı

1'er çay kaşığı karabiber ve kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:

Sıvı yağı

Mısır püresi için:

1 kg konserve mısır

1 adet haşlanmış patates

1 su bardağı krema

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

KÖFTE için, kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, yoğurt, antep fıstığı, tuz, karabiber ve kimyonu iyice karıştırıp, en az 5 dakika yoğurun. Köfte harcını 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra 1 adet yufkayı ikiye katlayın. Harcın yarısını, yufkanın geniş tarafına koyup, rulo şeklinde sarın. Streç filmle kaplayıp, diğer yufkayı hazırlayana dek buzdolabında dinlendirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Birer parmak eninde dilimleyip, kızgın sıvı yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Mısır püresi için suyu süzülmüş mısır ve patatesi blenderden geçirin. Üzerine krema, tereyağı ve tuz ekleyip ocağa oturtun. Isınana dek karıştırın. Ocaktan alıp yeniden blenderden geçirin. Mısır püresini porsiyonluk servis tabaklarına pay edin. Üzerlerine yufkalı köfteleri yerleştirin. Biberiye ile süsleyip servis yapın.

BİZE ULAŞIN