Zırbaç

Zırbaç
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 adet kemikli kuzu incik
8 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük boy soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı salça
4 su bardağı sıcak su
1 diş kıyılmış sarmısak
2 dal fesleğen
4 adet tırnaklı küçük pide

Üzeri için:
200 gram kiraz domates
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI

4 ÇORBA kaşığı sıvıyağı kızdırıp üzerine arzunuza göre doğradığınız soğan ve havucu ekleyerek sote edin. Salçasını ilave edip bir iki çevirin. Etleri tencereye alıp üstüne suyu ekleyin ve pişmeye bırakın. Etler pişince parmak kalınlığında olacak şeklide elinizle parçalara bölün. Ayrı bir tavada kalan sıvıyağı kızdırın. Etleri sarmısak ve kıyılmış fesleğenle sote edin. Yemeklik doğranmış sivri biber ve ikiye bölünmüş kiraz domatesleri sıvıyağda sote edin. Pideleri ısıtıp servis tabaklarına yerleştirin. Üstlerine etleri koyun. Domatesli harcı da etlerin üzerine paylaştırın. Tencerede kalan sosu üstlerine gezdirerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN