Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram un
    1 paket kabartma tozu
    3 adet yumurta
    1 çay bardağı su

    Harç için:
    1 dilim haşlanmış balkabağı
    1 su bardağı kıyılmış ceviz
    1 su bardağı tozşeker

    Üzeri için: Pudraşekeri
UN ve kabartma tozunu birlikte derin bir kaba eleyin. Yumurta ve su ekleyip, iyice yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırıp, 15 dakika dinlendirin. Bezeleri ayrı ayrı, yufka kalınlığında ve büyüklüğünde açın. Harç için ezilmiş balkabağı, ceviz ve tozşekeri karıştırın. Bir adet yufkanın yarısına, harcın yarısını yerleştirin. Yufkanın bir ucunu diğer yarısı üzerine kapatın. İki parmak genişliğinde, şeritler halinde kesin. Elinizle şeritlerin iki ucundan tutup, burun. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsisine aralık kalacak şekilde dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Pudraşekeri serpip, servis yapın.