Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Tortilla hamuru için:
    3 su bardağı mısır unu
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    2 adet yumurta
    4 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı süt
    1 çay kaşığı tuz
    Biftekli harç için:
    4 dilim biftek
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet soğan
    2 adet kırmızı biber
    2 adet domates
    tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı kişniş
    1 tatlı kalığı kekik
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
    Tuz
BİFTEKLİ harç için biftekleri parmak şeklinde dilimleyip, tereyağında suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Kıyılmış soğan, biber ve doğranmış domates ilave edip 15 dakika pişirin. Toz kırmızıbiber, karabiber, kişniş, kekik ve kaşar peyniri ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, ocaktan alın. Tortilla hamuru için süt hariç tüm malzemeyi geniş bir kasede harmanlayın. Azar azar süt ekleyip iyice karıştırın. Elinizle bastırdığınızda kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edin. Gerekirse azar azar un ya da süt ilave edin. Üzerini kapatıp, 30 dakika dinlendirin. Hamuru kolay açabilmek için, ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Daha sonra teker teker streç film ya da bir poşetin arasına koyup, pasta tabağı ebadında, yaklaşık 3 mm kalınlığında çın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pembeleşene dek pişirin. Bir adet tortillanın üzerine hazırladığınız harçtan koyup, ikincisi ile kapatın. Kalan tortillaları ve harcı da aynı şekilde hazırlayın. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.