Sofra
Siz hala kendi ekmeğinizi, kendiniz yapmıyor musunuz? Bir deneyin; ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksınız!

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 demet yeşillik (evde ne varsa maydanoz, dereotu vb)
    1+1/4 su bardağı ılık su
    1 çorba kaşığı bal
    1 çorba kaşığı kuru maya
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 su bardağı süt (ekmeğin üzerine sürmek için 2 çorba kaşığı kadar ayırın)
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 su bardağı bulgur pilavı (blenderden geçirilmiş)
    2 su bardağı tam buğday unu (Aldığı kadar un olmalı, unu yavaş yavaş eklemeyi unutmayın! Miktarı azaltabilir ya da artırabilirsiniz)
Ilık su ile balı karıştırın. Mayayı ekleyin. 10 dakika ılık bir yerde ve köpürene kadar bekletin. Süt, zeytinyağı, tuz ve blenderden çektiğiniz bulgur pilavını mayalı suya ekleyin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Elediğiniz unu azar azar karışıma ilave edin. 10 dakika kadar tekrar yoğurun. Üzerini örterek, ılık bir yerde hacmi iki katına çıkana dek bekletin. Ardından, incecik doğradığınız otları ekleyin ve hamura iyice yedirin. Hamuru yoğurmaya başlayın. Şekillendirip, ikinci kez hacmi iki katına çıkana dek hamuru bekletin. Üzerine fırça ile süt sürüp, biraz un serpin. Önceden ısıttığınız fırında, önce 220 derecede 10 dakika, ardından fırını orta dereceye getirerek toplam 35-40 dakika kadar pişirin.