Çavdar Unlu Ekmek

Çavdar Unlu Ekmek
  • Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

500 gram çavdar unu
1 su bardağı buğday unu
4 adet patates
Yarım paket yaş maya (42 gramlık paketin yarısı)
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

PATATESLERİ haşlayın ve ılındıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Yaş mayayı bir kaba alıp su, tozşeker ve tuz ekleyin. Karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin. Çavdar unu ve buğday ununu yoğurma kabına alıp, karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Patates ve erimiş mayayı sıvıyağla iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat dinlendirin. Yeniden yoğurupyağlanmış bir tepsiye alın ve üzerini düzeltin. 30 dakika daha dinlendirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
BİZE ULAŞIN