Sofra
Hem lezzetli hem pratik hem de değişik tatları seviyorsanız fırında tatlı patates tarifini denemelisiniz. Ana yemeklerin yanında enfes bir yardımcı yemek olacak.

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3-4 çorba kaşığı biberiyeli ghee (sadeyağ),
    2 adet büyük boy tatlı patates
    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, tuz, karabiber
Tatlı patatesleri, kabuklarını soymadan iyice temizleyin. Patatesin en alt kısmı bütün kalacak şekilde, üstten ince dilimler keser gibi derin kesikler atın. Hazırladığınız patateslerin her tarafına biberiyeli ghee sürün. Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında her 5 dakikada bir üzerine ghee sürerek patatesleri pişirin. Patatesler yumuşadığında ve üzeri kabuk tutup kızardığında fırından alın. Son kez ghee sürüp biberiye ile süsleyerek servis yapın.