Fırında Tatlı Patates (hasselback)

Fırında Tatlı Patates (hasselback)
  • 2 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3-4 çorba kaşığı biberiyeli ghee (sadeyağ),

2 adet büyük boy tatlı patates

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, tuz, karabiber

YAPILIŞI

Tatlı patatesleri, kabuklarını soymadan iyice temizleyin. Patatesin en alt kısmı bütün kalacak şekilde, üstten ince dilimler keser gibi derin kesikler atın. Hazırladığınız patateslerin her tarafına biberiyeli ghee sürün. Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında her 5 dakikada bir üzerine ghee sürerek patatesleri pişirin. Patatesler yumuşadığında ve üzeri kabuk tutup kızardığında fırından alın. Son kez ghee sürüp biberiye ile süsleyerek servis yapın.

PÜF NOKTASI

Eğer patates dilimlerken zorlanırsanız, patatesin altına diklemesine bir şiş geçirerek dilimlemeyi deneyin. Keserken bıçak şişe takılacağı için dip kısmını kesmenizi engelleyecektir. Tatlı patatesin kabukları kalın olduğu için patatesleri soyarak da kullanabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN