Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 kg yağlı çiğ süt
    40 gram yaş maya
    Yeteri kadar ılık su
    3 adet kesme şeker
    2 su bardağı un
    Yarım su bardağı bal
    Yarım su bardağı tozşeker
    150 gram toz antepfıstığı
SÜTÜN üzerinin kaymak bağlaması için bir gece önceden sütü 4 adet tepsiye pay edip, buzdolabında dinlendirin. Yaş mayayı az miktarda ılık suda eritin. Kesme şeker ekleyip, karıştırın. Azar azar un ekleyip, krep hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde edin. Hamur iki misli kabarana dek üzerini kapatıp, dinlendirin. Hamurdan küçük boy bir kepçeyle alıp, kısık ateşte ve yapışmaz yüzeyli tavada tek tarafını kızartın. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kaymak bağlamış sütü buzdolabından alın. 1 adet hamurun kızartılmamış tarafını kaymağa batırıp çıkarın. Üzerine bal gezdirin. Tozşeker ve antepfıstığı serpip servis yapın.