Kroton Ekmek

Kroton Ekmek
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
Üye Tarifi

MALZEMELER

Bir miktar bayat ekmek
sarımsak
kimyon
pul ve karabiber
kekik
zerdeçal
zencefil
sıvı yağ

YAPILIŞI

Küp doğradığımız ekmeklerimizi az miktar sıvı yağ (öiçü veremiyorum yağ miktarı ekmek ölçüsüyle ilgilidir) püre haline getirdiğimiz sarımsağı ,diğer baharatlarla harmanlıyoruz fırında pembeleşene kadar kızartıyoruz.

Çorbalarımızın üzerinde servis yapıyoruz.

PÜF NOKTASI

NOT: Ekmek kuruduğu zaman nemini kaybeder,tazelemek için tencereye az miktarda su koyun ve kaynatın,su buharı çıkmaya başladığında tencerenin üzerine süzgeç yerleştirin ve kuru ekmeklerinizi koyun ,buhar yavaş yavaş ekmeğe nüfus ettikçe ekmek kaybettiği nemi alacak yenilenecek kıvama gelecektir. Eğer evde ekmek yapıyorsanız içine koyacağınız bir miktar haşlanmış patates ekmeğinizin bayatlamasını geciktirir.. Bayatlayan ekmeklerinizi robotta çekip galeta unu haline getirebilirsiniz,dondurucuda saklayabilirsiniz..
BİZE ULAŞIN