Lavaş Ekmeği

Lavaş Ekmeği
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
Bir buçuk su bardağı ılık su

YAPILIŞI

Un, tuz ve tozşekeri derin bir kapta karıştırarak ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su ilave ederek yeniden yoğurun. Üzerini tülbentle örterek yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru 15 eşit parçaya bölerek, elinizde yuvarlayın. Düz bir zemin üzerine un serperek parçalara ayırdığınız hamurları çok incecik yufkalar şeklinde açın. Teflon tavada veya sac üzerinde her iki tarafını pişirin. Pişirdikten sonra kurumaması için, üst üste dizerek tülbent arasında saklayın.

PÜF NOKTASI

Lavaşlar bir gün sonra tüketilecekse, aralarına hafif su serpilerek, üzeri tülbentle örtülür. Bu şekilde 1 saat dinlendirip sonrasında tüketilir.
BİZE ULAŞIN