Sofra

15 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram kelebek makarna
    Yarım su bardağı mısır unu
    Tuz, karabiber, pulbiber
    Sos için:
    1 su bardağı yoğurt
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı pulbiber
    Kızartmak için: Sıvıyağ

Bir tencerede kaynattığınız tuzlu suda makarnayı 12 dakika haşlayın ve soğuk sudan geçirip iyice süzün.

Daha sonra kağıt havluyla kurulayın. Bir kasede mısır unu, tuz, karabiber ve pulbiberi iyice harmanlayın.

Makarnayı bu karışıma bulayın. Kızdırdığınız sıvıyağa makarnayıatıp, yaklaşık 2 dakika altın rengi oluncaya kadar kızartın.

Diğer yanda sos malzemesini karıştırın. Makarnanın üzerine biraz tuz serpip, sosla birlikte ılık olarak servis yapın.