Mantarlı kanepe

Mantarlı kanepe
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Doğum Günü, Ev Partisi, Yemek Daveti, Piknik, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 paket Organik Tam Buğday Ekmeği

6-8 adet salatalık



Mantarlı harç için:

300 gram mantar

2 su bardağı limonlu su

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı tam buğday unu

1 adet küçük boy soğan

2 çay bardağı süt

8-10 dal maydanoz

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber



Süslemek için:

1'er adet kırmızı ve sarı biber Taze kekik, dereotu


YAPILIŞI

Mantarlı harç için zarlarını soyduğunuz mantarları kıyın ve kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin. Zeytinyağını bir tavaya alıp un ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. Mantar ve kıyılmış soğan katıp, kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Sütü ilave edin ve mantar sütü çekince tuz ve karabiberini ayarlayın. Tavayı ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz ile rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve ılınmaya bırakın. Organik tam buğday ekmeğinden küçük yuvarlaklar çıkarın. Salatalıkları halka şeklinde dilimleyin. 1 dilim salatalığın üzerine Organik tam buğday ekmeği ve tekrar salatalık yerleştirin. En üste de mantarlı harçtan koyun. Organik tam buğday ekmeği, salatalık ve mantarlı harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Zar şeklinde doğranmış kırmızı biber, sarı biber, dereotu ve kekik ile süsleyerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN