Meyveli Katmer

Meyveli Katmer
  • 6 Kişilik
  • Piknik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

12 adet baklava yufkası



100 gram tereyağı



200 gram kaymak



3 çorba kaşığı tozşeker



100 gram toz antepfıstığı



Harç için:



1 adet şeftali



20 adet çilek



2 çorba kaşığı tozşeker



Üzeri için:



Antepfıstığı ve çilek


YAPILIŞI

Harç için kabukları temizlenip küp doğranmış şeftali ve küp doğranmış çileği tencereye alın. Üzerine tozşeker ilave edip, orta ateşte 10 dakika pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün. Baklava yufkalarından 4'ünün arasına fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün ve üst üste yerleştirin. Ortasına kaymağın 1/3'ünü sürün. 1 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı antepfıstığı serpin. Süzgecin üzerinde kalan sosun 1/3'ünü döküp, zarf gibi katlayın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp, katlanmış kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Üzerine antepfıstığı serpip, çilek yerleştirin. Arzuya göre süzdüğünüz harcın suyundan gezdirip servis yapın.

BİZE ULAŞIN