Mısır Unlu Ekmek

Mısır Unlu Ekmek
  • Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

500 gram mısır unu
500 gram buğday unu
250 gram kıyma
1 paket yaş maya
3 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı keten tohumu
1 çorba kaşığı ısırgan otu tohumu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

KIYMAYI bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye dek, ara sıra karıştırarak kavurun. Yaş mayanın üzerine 1 su bardağı ılık su, tozşeker ve tuz ekleyin. Karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin. Mısır unu ve buğday ununu bir kaba alın. Üzerine keten ve ısırgan otu tohumu ekleyip karıştırın. Daha sonra ortasını havuz şeklinde açıp, erimiş maya, kıyma, sıvıyağ, kalan 2 su bardağı ılık su ve cevizi katıp yoğurun. Hamuru yağlanmış bir tepsiye alıp, üzerini düzeltin ve 1 saat mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
BİZE ULAŞIN