Pastırmalı Bohçalar

Pastırmalı Bohçalar
  • 12 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

24 dilim pastırma

2 adet yufka

250'şer gram beyaz peynir ve kaşar peyniri

2-3 adet sivri biber

2-3 adet domates, 1 adet yumurta

1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI

Küp doğranmış beyaz peynir, kaşar peyniri, doğranmış sivri biber, küp doğranmış domates, yumurta akı ve pul biberi karıştırın. Isıya dayanıklı porsiyonluk cam bir kabın içine yufka yerleştirin. Kenarından 5 cm sarkacak biçimde yuvarlak kesin. Daha sonra cam kabın içindeki yufkayı çıkarıp, diğer yufkaları da aynı ölçüde kesin. Bir adet kabın içine üst üste 2 adet yufka yerleştirin. İçine 2 parça pastırmayı artı (+) şeklinde koyup, peynirli harçtan pay edin. Kalan yufka parçaları ve harcı da aynı şekilde cam kaplara hazırlayın. Kalan yumurta sarısını çırpıp, yufka parçalarının kenarlarından sarkan kısımlarına sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

BİZE ULAŞIN