Patlıcan Kayganası

Patlıcan Kayganası
  • 6 Kişilik
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg patlıcan, yeteri kadar

4 adet yumurta

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı sirke

3 çorba kaşığı tereyağı, tuz


YAPILIŞI

Patlıcanı? alacalı soyup 1 parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Bir tutam tuz eklediğiniz suda 15 dakika haşlayın. Sıkmadan suyunu süzün ve kenara alın. Yumurtaları geniş bir kaseye alıp üzerine tuz, karabiber, kimyon ve sirke ekleyip çırpın. Patlıcanı karışıma ilave edin. Tereyağını geniş bir tavada eritip üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Önlü arkalı pişirin ve dilimleyerek servis yapın.

PÜF NOKTASI

Bu tarif zaman zaman kıymalı olarak da hazırlanırmış. Bu şekilde pişirmek isterseniz, tereyağını erittikten sonra üzerine 150 gram kıyma ekleyip kavurun. Patlıcanlı karışımı daha sonra ekleyin.
BİZE ULAŞIN