Sofra

MALZEMELER

    1 kg golden elma
    2 kg akça armut
    10 çorba kaşığı su
    3 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    Beş buçuk su bardağı tozşeker
    1 tatlı kaşığı karanfil
    2 adet çubuk tarçın
    4 çorba kaşığı limon suyu
ELMALARIN kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın ve bir tencereye alın. Armutların da saplarını kesip çekirdek yataklarını çıkarın ve elmaların üzerine ekleyin. Tencereye suyu katın ve kapağını kapın. Kısık ateşte, dibinin tutmaması için arada bir karıştırarak meyveler yumuşayana dek pişirin. Ilındıktan sonra karışımı blenderden geçirip, yeniden tencereye alın. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu, tozşeker, karanfil ve tarçın ilave edin. Kısık ateşte arada bir dibi tutmasın diye karıştırarak 45 dakika pişirin. Limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Çubuk tarçınları içinden alın. Soğuyunca temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.