Susamlı ekmek

Susamlı ekmek
  • 10 Kişilik
  • Pişirme: 45 dakika
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 su bardağı kepek unu
1 su bardağı un
1 paket (11 gram) instant maya
1 su bardağı ılık su, tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı keten tohumu

YAPILIŞI

KEPEK ununu ve unu derin bir kaba alıp harmanlayın. Mayayı, tuzu, tozşekeri ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini birkaç kat örtü ile kapatıp sıcak bir ortamda 10 dakika mayalandırın. Kabaran hamura 2 çorba kaşığı susam ve keten tohumu ekleyip tekrar yoğurun. Dikdörtgen kalıbı yağlayıp içini kalan susam ile kaplayın. Hamuru kalıba yerleştirin. Üzerini tekrar kapatıp 15 dakika daha tekrar mayalandırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Kalıbı fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez örterek soğutun. Dilimleyerek servis yapın.
SON DAKİKA