Yeşil Zeytinli Ve Anasonlu Tam Buğday Ekmeği

Yeşil Zeytinli Ve Anasonlu Tam Buğday Ekmeği
  • Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

10 su bardağı tam buğday unu
Bir buçuk su bardağı kıyılmış biberli zeytin
3 tatlı kaşığı anason
Dört buçuk su bardağı ılık su
1 paket instant maya
Tuz
Üzerine:
Anason

YAPILIŞI

TAM buğday ununu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz şeklinde açın.Üzerine kıyılmış zeytin, anason, instant
maya ve tuz ekleyip şöyle bir karıştırın.Azar azar su ilave ederek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında iki misli büyüklüğe ulaşana dek mayalandırın. Daha sonra hamuru unlu bir zeminde
yeniden yoğurun ve 10 eşit parçaya ayırın. Her parçayı elinizle yuvarlayıp yuvarlak ekmek şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepisine yerleştirin. Hamurların üzerine su sürün ve anason serpin. Üzerlerine
keskin bir bıçakla + şeklinde çizikler atın. Nemli bir bez örterek tepside 20 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
BİZE ULAŞIN